Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is een cloudbased suite van bedrijfssoftware van Microsoft die diverse oplossingen omvat zoals ERP, CRM, Service, BI en Office. U kunt snel starten met datgene wat u nu nodig hebt, en op elk gewenst moment opschalen in capaciteit en toepassingen wanneer de situatie erom vraagt. De integratie van alle componenten zorgt voor een flexibele, kosteneffectieve en gemakkelijk te gebruiken oplossing.

De Dynamics 365 apps kunnen onafhankelijk van elkaar worden geïmplementeerd. U betaalt uitsluitend voor wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt. De applicaties werken naadloos samen en ondersteunen de groei van uw organisatie.

Omdat Dynamics 365 een cloud oplossing is, kunt u apps en licenties kopen op basis van de rol van medewerkers, zoals Finance (ERP), Sales, Customer Service, Field Service, Project Service Automation, Operations en Marketing. Dit geeft organisaties meer flexibiliteit en stelt ze in staat de best practices van Dynamics 365 te matchen met de structuur van hun organisatie en de manier waarop zij werken.

Het is belangrijk dat u een CRM-systeem kiest dat kan worden aangepast aan uw behoefte. Samenwerking met uw bestaande systemen is niet voldoende. Denk ook aan:

Mogelijkheid tot uitbreiding

Beveiliging

Schaalbaarheid

Hoe een CRM-systeem uw personeel helpt

Effectieve CRM-systemen bieden medewerkers actuele informatie over klanten en relaties, zodat ze eenvoudig klantgegevens kunnen inzien en klanten een ervaring op maat kunnen bieden:

  • Uw verkooppersoneel kan actuele gegevens en analyses gebruiken om kansen te herkennen en prioriteiten te stellen
  • Met inzicht in klanten en hun behoeften kunnen medewerkers marketingcommunicatie, aanbiedingen en service op maat bieden
  • Gecentraliseerde klantgegevens verkorten de tijden voor zoekacties en follow-up voor werknemers
Hoe een CRM-systeem uw klanten helpt

De juiste systemen bieden tevens voordelen voor uw klanten. U kunt ze tools geven om met u te communiceren en loyale klanten te worden. Andere voordelen zijn onder meer:

  • Klanten krijgen de mogelijkheid om met uw organisatie te communiceren via elk kanaal en met elk apparaat
  • U geeft klanten toegang tot meer gegevens, zodat ze zich beter geïnformeerd voelen bij het nemen van aankoopbeslissingen
  • U biedt klanten mogelijkheden om service zodanig in te plannen dat deze aansluit op hun eigen voorkeuren en beschikbaarheid
Ervaar wat mogelijk is
 
Daadkrachtig werken
 
Makkelijk op te schalen
 ​

Diensten en Producten