Monitoring, beheer & support

U moet altijd op de beschikbaarheid en performance van uw ICT kunnen rekenen. Professioneel ICT-beheer en support zijn hiervoor essentieel. Bij Yaguti Systems zien wij onszelf als een verlengstuk van uw organisatie. Wij werken met specialistische engineers die zowel remote als on-site ondersteuning kunnen bieden. Yaguti Systems geeft u met de juiste tools en processen volledig grip op, en inzicht in uw ICT.

 

Monitoring

Het constant bewaken van uw infrastructuur is de eerste stap om storingen of uitval te voorkomen. Yaguti Systems biedt 24x7 proactieve monitoring, waardoor problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en incidenten zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. De beschikbaarheid van de bedrijfsprocessen blijft hiermee gewaarborgd. U krijgt meer inzicht in uw ICT-omgeving en uw ICT-specialisten houden meer tijd over om uw gebruikers te ondersteunen.

 

Support

Voor al uw incidenten en wijzigingsverzoeken staat de servicedesk van Yaguti Systems voor u klaar. Onze ICT-specialisten weten exact hoe uw omgeving in elkaar zit zodat zij eventuele problemen snel en vakkundig kunnen oplossen binnen de afgesproken responsetijd. Iedere melding leggen we zorgvuldig vast, zodat we de historie per klant kunnen volgen en we ook bij complexere zaken kunnen monitoren of het ICT-probleem is opgelost.

 

Remote en op locatie

Veel problemen kunnen op afstand worden geanalyseerd en opgelost. Dankzij tools waarmee wij op afstand met de sessie van de gebruiker kunnen meekijken, is dit de snelste en meest efficiënte manier om problemen op te lossen. Daarnaast ondersteunen wij onze klanten op locatie wanneer dat noodzakelijk of gewenst is.

Met Yaguti Systems support bent u verzekerd van:

  • Uw eigen vertrouwde ICT-partner
  • Eén aanspreekpunt voor u als klant met onze engineers
  • Communicatie naar fabrikanten door Yaguti Systems